Verkiezingen // Open Vld Zwijndrecht-Burcht stelt opvallend jonge ploeg voor

De Zwijndrechtse Open Vld trekt vanuit het niets naar de kiezer met een volledige lijst met kandidaten tussen 18 en 78 jaar oud. Vijf kandidaten zijn jonger dan 24 jaar. De lijst wordt getrokken door het ervaren uittredend provincieraadslid Inge Michielsen uit Zwijndrecht, onmiddellijk gevolgd op de 2e plaats door de 22-jarige student Yanko Beeckman uit Burcht. De jongste kandidaat, Anaïs Gelle, werd pas op 19 juni 18 jaar. De kandidaten met de meeste jaren ervaring duwen de lijst.

Lijsttrekster Inge Michielsen zal haar mandaat als provincieraadslid in de Open Vld-fractie niet verlengen en kiest resoluut voor de gemeenteraad. In 2012 scoorde Open Vld slecht in Zwijndrecht en had geen enkel zitje meer in de gemeenteraad. Toch slaagde de afdeling erin om via vertegenwoordigers in de adviesraden betrokken te blijven en zich in te zetten voor Zwijndrecht en Burcht. “Ik voel me geruggensteund door onze leden en kandidaten om als lijsttrekster de uitdaging aan te gaan. We stappen naar de kiezer met betrouwbare kandidaten uit Zwijndrecht en Burcht, jong en oud, die verantwoordelijkheid kunnen nemen en met gezond verstand de dingen willen aanpakken.”, aldus Inge Michielsen.

Geef een reactie