Opvallend jonge kandidaten

Zwijndrecht-Burcht, dat is een toffe combinatie van oud en jong. Open vld stelt dan ook met trots zijn vijf jongste kandidaten voor: Yanko, Anaïs, Arno, Yani en Victor. Maar wat drijft hen om deel te nemen aan het bestuur van 2070? Het groen, de mobiliteitsproblematiek of de evenementen? Wij zijn het hen gaan vragen!

   Yanko Beeckman (22j) – nr. 2 op de lijst

Yanko, als 22 jarige al één van de “kopstukken” voor de verkiezingen. Hoe verklaar je dat?

“Tgoh, ik werk in de Beiaard en de Machuit, en ben ook trainer bij Sporting Burcht. Door het contact met de locals weet ik wat er leeft in de gemeente en wil ik meedoen met de verkiezingen.”

Heb je al in gedachten waar jij op wil inzetten de komende jaren?

“Dat we als Burchtenaar en Zwijndrechtenaar sámen fier kunnen zijn op de gemeente. Daarnaast wil ik me inzetten voor een optimaal openbaar vervoer –ook in Burcht- en deelfietsen.”

   Anaïs Gelle (18j) – nr. 7 op de lijst

Hé Anaïs, je bent de jongste kandidaat van Zwijndrecht, wat zie jij graag gebeuren?

(lacht) Ja klopt, ik ben eigenlijk pas net achttien! Ik wil een levendig Burcht en Zwijndrecht. Wat mij ook aantrekt is het milieubeleid zoals het behouden van groen, en het plaatsen van afval- en sorteerstraten.”

   Arno Paulus (21j) – nr. 12 op de lijst

Arno! Jij zou naar het schijnt het “actief beestje” van de jongeren zijn. Klopt?

“Ja zeker? Ik was actief bij de Chiro hier en ondertussen bij het Liberaal Studentenverbond.”

Maar met volle goesting toch?

“Jaja, natuurlijk, alles voor de gemeenschap! En als student geneeskunde is het mijn doel te zorgen voor meer zorg en artsen in Zwijndrecht.”

   Yani Tulpinck (23j) – nr. 19 op de lijst

Yani, hoe wil je je ervaring in de communicatiesector gebruiken om 2070 méér te maken dan het al is?

“Wat ik belangrijk vind is om van Zwijndrecht en Burcht niet ‘slechts’ een gemeente te maken waar we wonen, maar één waar we écht leven. Dus meer lokale mobiliteit, zoals velostations, en toffe evenementen, en dan helpt een goede communicatie met de burger hé.”

   Victor Alen (23j) – nr. 20

Hallo Victor, wat kunnen we van jou verwachten als “oudste” student?

“Iets wat me de afgelopen jaren opviel is dat Zwijndrecht en Burcht vaak te kampen hadden met slecht gecommuniceerde zaken. Ik hoop dus dat we het maximale uit de gemeente halen door inspraak, duidelijke communicatie en goed overleg met de burgers.