Welkom in Zwijndrecht en Burcht

Zwijndrecht en Burcht hebben alle troeven in handen om er aangenaam te leven. Mooi gelegen aan de Schelde en genesteld aan de rand van Antwerpen en het zoete land van Waas, is het er goed vertoeven. .

Werkgelegenheid is er volop in het economisch hart van Vlaanderen en de haven zorgt ervoor dat onze gemeente financieel sterk staat. Nieuwe fietspaden worden aangelegd en tram 3 vervoert ons vanuit Zwijndrecht naar Antwerpen. de beste bakkers, kaaswinkels en beenhouwers, restaurants en café’s, en tal van kleine handelszaken zorgen voor een gezellig dorpsleven. Onze gemeente heeft ruimte voor mensen en bedrijven om nieuwe woningen te bouwen en om te ondernemen. Aan de Schelde en in de bossen en parken is er groene ruimte om te genieten. De twee sportclusters: Kerkenkouter en De Wallen, en de gloednieuwe sporthal Den Draver bieden iedereen gelegenheid om te sporten en te bewegen. Voor onze kinderen zijn er scholen, is er kinderopvang en zijn er speelpleintjes. Er zijn voldoende woonzorgcentra en assistentiewoningen, en de norm voor sociale woningen is hoog.

Toch zijn er problemen die benoemd moeten worden en die een nieuw gemeentebestuur moet aanpakken. Vooral het verbeteren van de mobiliteit in Zwijndrecht, het versterken van de dorpskern in Burcht en het garanderen van een goede gemeentelijke dienstverlening vragen om slimme oplossingen. Wij willen fier zijn op onze groene, maar ook een rustige, veilige en gezonde gemeente. Daar gaan we voor.